May kritiserer Kerrys Midtøsten-tale

Storbritannias statsminister Theresa May mener USAs utenriksminister John Kerrys Midtøsten-tale var et upassende angrep på Israels regjering. USA stiller seg uforstående til kritikken.

– Vi mener det ikke er passende å angripe sammensetningen av den folkevalgte regjeringen til en alliert, heter det i en uttalelse fraMay fredag.

Kerry omtalte onsdag den israelske regjeringen som «den mest høyreorienterte iIsraels historie» og rettet krass kritikk mot den israelske bosetningspolitikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forsvarte samtidigUSAs avgjørelse om å avstå fra å stemme over en resolusjon iFNs sikkerhetsråd som slår fast at bosetningene på Vestbredden, inkludertØst-Jerusalem, er ulovlige og som krever full byggestans.

Storbritannia sammen med resten avSikkerhetsrådets medlemmer for resolusjonen, men May mener likevel at Kerry gikk for langt i sin kritikk. Det vekker undring iWashington.

– Vi er overrasket over Mays uttalelse, sier en talsmann for amerikansk UD.

– Kerry tok i sin tale opp alt som truer en tostatsløsning, inkludert terrorisme, voldsbruk, oppildning og bosetninger, sier talsmannen.

– Dette er i tråd med Storbritannias egen politikk og landets stemmegivning i FN i forrige uke, legger han til.