Politiet har rykket ut til synagogen Tree of Life i Pittsburgh etter meldinger om at en mann entret bygningen og begynte å skyte. Foto: Pam Panchak / Pittsburgh Post-Gazette via AP / NTB scanpix

Masseskyting i synagoge i Pittsburgh – elleve personer drept

Elleve personer ble drept og seks såret da en mann entret en synagoge i Pittsburgh lørdag og begynte å skyte mot menigheten.

Mannen skal ha ropt: «Alle jøder må dø», idet han gikk inn i synagogen og åpnet ild, melder den lokale TV-kanalen KDKA.

Han ble pågrepet av politiet etter at han havnet i en skuddveksling med politiet. Minst fire politifolk ble skutt, opplyser en polititjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

46 år gammel

På en pressekonferanse lørdag kveld bekreftet Pittsburghs sikkerhetssjef, Wendell Hissrich, at FBI etterforsker angrepet som hatkriminalitet.

Amerikanske myndigheter bekreftet også at mannen som er pågrepet, er Robert Bowers (46).

Statsadvokat i Pennsylvanias vestlige distrikt, Scott Brady, sa på den samme pressekonferansen at angrepet «gjenspeiler det verste av menneskeheten». Han sa også at Bowers kan bli siktet allerede i løpet av lørdagen.

Angriperen var utstyrt med et automatgevær av typen AR-15 samt tre håndvåpen. Etterforskerne mener at han var alene om angrepet.

– Ingenting tyder på at han hadde medsammensvorne, og han var tilsynelatende ikke tidligere straffet, sa Bob Jones fra FBI.

Jones la også til at åstedet er det verste han har sett i løpet av sine 22 år i FBI.

Ingen av de drepte er barn.

Låste seg inne

I forbindelse med skytingen ble folk i området bedt om å holde seg innendørs. Også et universitet i nærheten stengte dørene, og studentene fikk tekstmeldinger om at de burde holde seg inne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Øyenvitner har opplyst at gjerningsmannen gikk inn i synagogen The Tree of Life lørdag formiddag lokal tid mens det ble avholdt gudstjeneste. Flere personer ringte politiet fra innsiden av synagogen for å be om hjelp etter at de hadde barrikadert seg.

Trump-melding

President Donald Trump sendte like etter at nyheten ble kjent ut en Twitter-melding der han ba folk i området om å holde seg i skjul.

– Jeg følger med på det som skjer i Pittsburgh, Pennsylvania. Politiet er på stedet. Folk i Squirrel Hill-området bør fortsette å søke tilflukt. Det ser ut som om flere er døde. Pass dere for aktiv skytter. Gud velsigne dere alle!

TV-bilder viser at både politibiler og ambulanser rykket ut til stedet, som ligger i et boligområde om lag 10 minutter fra Pittsburgh sentrum. Mange av innbyggerne i nabolaget er jødiske.

Skyteepisoden er den siste av en rekke masseskytinger i USA. Slike skytinger knyttes til over 30.000 dødsfall i USA hvert år, ifølge nyhetsbyrået AP.

Les også
Verdensledere ber om et oppgjør mot hat etter synagogemassakre i USA
Les også
Trump etterlyser væpnede vakter etter synagoge-angrep
Les også
Rystet USA flagger på halv stang etter synagogemassakren i Pittsburgh
Les også
Mistenkt i synagogemassakre i USA knyttes til høyreekstrem internettkonto
Les også
Tre dømt for synagogeangrep i Göteborg
Les også
Jødisk forening i Sverige legges ned etter trusler
Les også
Ervin Kohn anmelder artist for jødehets
Les også
Feirer at Israel skal utslettes
Les også
To angrep mot jøder på få dager