Marit Bjørgen fortsetter gulljakten i dag

På dagens OL-program står langrennssprinten for kvinner og menn. I begge øvelsene har de norske håp om edelt metall.

I kvinne­klas­sen for­ven­tes to av de nors­ke del­ta­ke­re å være med i kam­pen om me­dal­je­ne: Marit Bjør­gen og Ing­vild Flug­stad Øst­berg. I herre­klas­sen er rus­ser­ne fa­vo­rit­ter, med en, etter det mid­del­må­di­ge re­sul­ta­tet på 30 km søn­dag, re­van­sje­lys­ten Pet­ter Nort­hug som out­si­der.

Ung OL-øvel­se

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sprintøvel­sen i lang­renn er en ung di­si­plin i OL-sam­men­heng, den sto førs­te gang på det olym­pis­ke pro­gram under OL i Salt Lake City i 2002. Tor-Arne Het­land vant pre­mie­ren

I til­legg til egers­un­de­rens gull­me­dal­je har Norge en bronse­me­dal­je fra for­ri­ge OL i Van­cou­ver ved Pet­ter Nort­hug. Også på kvinne­si­den er den nors­ke me­dal­je­be­hold­nin­gen én gull og én bron­se. Anita Moen tok bron­se i 2002, Marit Bjør­gen gull i for­ri­ge OL i Van­cou­ver.

Ski­dron­nin­gen er altså tit­tel­for­sva­rer og jak­ter i dag sitt andre Sot­sji-gull. Da­gens sprint går i fri­stil. Bjør­gen har vun­net to ver­dens­cup­renn i skøyte­sprint denne se­son­gen, sist i Toblach for vel en uke siden.

Om­stridt herre­ut­tak

For­uten Bjør­gen og Øst­berg er Mai­ken Cas­per­sen Falla og Astrid Uh­ren­holdt Ja­cob­sen tatt ut på det nors­ke kvinne­la­get. Etter bro­rens død sist fre­dag har det selv­sagt vært vans­ke­lig for Ja­cob­sen å kon­sen­tre­re seg om det sports­li­ge.

Men den nors­ke lang­renns­le­del­sen opp­lys­te i en presse­mel­ding i går for­mid­dag at hun li­ke­vel har valgt å stil­le til start i da­gens sprint­kon­kur­ran­se. I presse­mel­din­gen bes det om re­spekt for Ja­cob­sens spe­si­el­le si­tua­sjon

I til­legg til Nort­hug be­står det nors­ke sprint­herre­la­get av Ola Vigen Hat­te­stad, Eirik Brands­dal og An­ders Gløer­sen. Det har skapt mye uro at Finn Hågen Krogh ikke får gå OL-sprin­ten. Han var etter NM-hel­gen på Lil­le­ham­mer i ja­nu­ar lovet en plass på det nors­ke laget, men Hat­te­stad ble tatt ut i ste­det etter sin seier i ver­dens­cu­pen i Toblach i det siste sprint­ren­net før OL.

DAGEN

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Biskop om Sotsji-OL: «En forbrytelse mot menneskeheten»
Les også
TV-evangelist hyller Putin og kaller kritikere intolerante