Marias «adoptivforeldre» møter i retten

Ek­te­pa­ret som an­kla­ges for å ha bort­ført fire år gamle Maria, møter man­dag i ret­ten i Hel­las. Politiet har fått mange interessante tips, blant annet fra Sverige.

Paret, som bor i en rom­leir uten­for byen Far­sala, vil bli av­hørt og kan bli sik­tet i løpet av dagen. Retts­mø­tet fin­ner sted i den gres­ke byen La­ris­sa, skri­ver ny­hets­by­rå­et AFP.

I til­legg vil myn­dig­he­te­ne of­fent­lig­gjø­re bil­der av paret, iføl­ge Vas­si­lis Ha­lat­sis, po­liti­sje­fen som har an­svar for saken. Han sa til bri­tis­ke Sky News i hel­gen at lo­ka­le medi­er og or­ga­ni­sa­sjo­ner har fått svært mange hen­ven­del­ser om saken både fra inn- og ut­land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Svensk tips

Or­ga­ni­sa­sjo­nen som nå har an­svar for jenta, Bar­nets smil, sier de har mot­tatt åtte svært in­ter­es­san­te tips. Ett av disse kom­mer fra Sve­ri­ge, opp­ly­ser or­ga­ni­sa­sjo­nens tal­s­per­son Par­da­lis Pa­na­gio­tis til avisa Expres­sen. Han vet ikke om tip­set drei­er seg om ei svensk jente.

Gresk po­li­ti fat­tet mis­tan­ke om barne­bort­fø­ring siden Maria, som har blondt hår og grøn­ne øyne, slett ikke lig­ner på paret hun bodde hos i rom­lei­ren. En DNA-test har be­kref­tet at de ikke er hen­nes bio­lo­gis­ke for­eld­re.

Av­vi­ser an­kla­ger

Den 39 år gamle man­nen og den 40 år gamle kvin­nen har kom­met med flere ulike for­kla­rin­ger på hvor­for fire­årin­gen bodde hos dem. Begge av­vi­ser alle an­kla­ger om bort­fø­ring.

Ad­vo­ka­te­ne deres sa i hel­gen at paret fikk jenta via en tred­je per­son fra en mor som ikke var i stand til å opp­dra bar­net selv. Det er håp om at den bio­lo­gis­ke moren snart vil bli fun­net slik at hun kan be­kref­te opp­lys­nin­ge­ne fra rom­pa­ret, iføl­ge ad­vo­ka­te­ne.

- De els­ker jenta og tok var på henne som om hun var deres eget barn, sier ad­vo­kat Kost­as Kat­s­a­vos, som inn­røm­mer at adop­sjo­nen ikke skjed­de i tråd med gresk lov.

Les også
Tror Maria (4) er barn fra tom grav