PRIS: Margreth Olin får Livsvernprisen.

Margreth Olin får Livsvernprisen 2008

Dokumentarist Margreth Olin får Livsvernprisen av organisasjonen Menneskeverd for å synliggjøre menneskets verdi gjennom sine ærlige dokumentarer.

Dette kommer fram i en pressemelding fra Menneskeverd.

- I en tid som måler og vurderer oss etter funksjonalitet og egenskaper, bruker Margreth Olin kameraet til å fange opp og formidle enkeltmenneskets iboende verdi. Menneskeverd vil spesielt trekke fram dokumentarene "Onkel Reidar", som skildrer livet til onkelen som har Downs syndrom, og "Dei mjuke hendene" hvor vi møter eldre og ansatte på et sykehjem.



Respekt for menneskelivet

Margreth Olin har bidratt til mer kunnskap, innsikt og forståelse for mangfoldet blant oss. Hun formidler en sterk og forbilledlig respekt for menneskelivet som Menneskeverd vil hedre, heter det i pressemeldingen.

Prisen overrekkes av forfatter Thorvald Steen den 5. februar kl 12.30 på Håndverkeren i Oslo. Prisen er et kunstverk.

Livsvernprisen deles ut til personer, institusjoner eller organisasjoner som har bidratt til å verne om menneskeverdet og skape håp og livsmot hos mennesker i sårbare faser knyttet til begynnelsen eller slutten av livet. Prisen kan også tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som arbeider for menneskeverdet til funksjonshemmede.

I fjor var det professorene Torleiv Ole Rognum og Ola Didrik Saugstad som mottok prisen.

Før det har prisen blitt tildelt Cecilie Willoch, mor til et barn med Downs syndrom (2006), Hanne Mathiassen som selv har Downs syndrom (2005), kreftsykepleier Marie Aakre (2004), Gry Familiesenter og Aline Spedbarnsenter (2002), overlege Carl-Magnus Edenbrandt og psykiater og overlege Hans Olav Tungesvik (2001), Judit Karin Steinnes (2000), Fransiskushjelpen i Oslo (1998) og Elin Brodin (1997).


DM