Mareritt for foreldre etter massebortføring i Nigeria

Desperate nigerianske foreldre ber myndighetene om å få slutt på marerittet etter at tungt bevæpnede islamister bortførte mer enn 100 jenter fra en videregående skole.

- De tok dat­te­ren min. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier en av mød­re­ne til jen­te­ne som ble bort­ført fra en skole i Chi­bok i del­sta­ten Borno man­dag.

Hun ber myn­dig­he­te­ne om å finne kid­nap­per­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- De må ikke la våre døt­res drøm­mer bli knust av disse mor­der­ne, sier hun.

En po­liti­mann opp­ly­ser at det er yt­ter­lig­gå­en­de isla­mis­ter fra grup­pen Boko Haram som står bak bort­fø­rin­gen. Grup­pen har de siste må­ne­de­ne be­gynt å bort­føre mange unge jen­ter, en tak­tikk som lig­ner på den som den ugan­dis­ke opp­rørs­grup­pa Her­rens mot­stands­hær har brukt.

Gir Boko Haram skylden

Masse­bort­fø­rin­gen skjed­de bare timer etter at minst 71 per­soner ble drept og 124 såret i to eks­plo­sjo­ner på en buss­ter­mi­nal i Ni­ge­rias ho­ved­stad Abuja. Ni­ge­rias pre­si­dent Good­lu­ck Jo­nat­han gir Boko Haram skyl­den også for dette an­gre­pet.

En far sier at hans dat­ter er bort­ført. Han om­ta­ler det som et ma­re­ritt.

- Hele byen sør­ger, sier man­nen.

Boko Haram har stått bak en lang rekke tid­li­ge­re an­grep på si­vi­le, po­liti­folk og re­gje­rings­styr­ker nord i Ni­ge­ria.

©NTB