Mann terrorsiktet i Danmark

BBC knyt­ter på­gri­pel­sen til den isla­mis­tis­ke pre­di­kan­ten Abu Qa­tada, som sit­ter fengs­let i Stor­bri­tan­nia.

Dansk på­tale­myn­dig­het har sik­tet en mann etter straffe­lo­vens ter­ror­pa­ra­graf.

Sik­tel­sen kom­mer etter tips fra Scot­land Yard i Lon­don.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Po­li­ti­et i Kø­ben­havn etter­fors­ker nå en sak om mulig brudd på ter­ror­lo­ven, opp­ly­ser stats­ad­vo­kat Dor­rit Bor­gaard.

- Vi har mot­tatt opp­lys­nin­ger fra bri­tisk po­li­ti som har ført til at vi i mars ran­sa­ket flere ulike adres­ser i Kø­ben­havn, sier Bor­gaard.

- I den for­bin­del­se på­grep vi en per­son som ble sik­tet, av­hørt og der­etter løs­latt igjen. Han er fort­satt sik­tet for brudd på den pa­ra­gra­fen i straffe­lo­ven som blant annet hand­ler om ter­ro­ris­me, sier Bor­gaard vi­de­re.

Kon­kret hva po­li­ti­et mener man­nen har gjort, vil ikke Bor­gaard gå i de­talj om. Det er ennå ikke av­gjort om det skal tas ut til­ta­le mot man­nen, det må po­liti­et­ter­forsk­nin­gen av­gjø­re, iføl­ge stats­ad­vo­ka­ten.

Bri­tis­keBBC knyt­ter på­gri­pel­sen til den isla­mis­tis­ke pre­di­kan­ten Abu Qa­tada, som sit­ter fengs­let i Stor­bri­tan­nia.

Abu Qatada er dømt for terror in absentia i Jordan. Landet har bedt om at han blir utlevert, noe britiske myndigheter har avvist. 

IfølgeEkstrabladet.dk har Qatada tidligere blitt omtalt som Osama Bin Ladens høyre hånd i Europa. I Hamburg, i en leilighet som ble brukt av tre av 11. september-terroristene, ble det blant annet funnet videoer med hatefulle ytringer fra Abu Qatada mot den vestlige verden.

I Danmark er det ulovlig å oppfordre til terrorisme.