Mann siktet for imamdrap i New York

Politiet har siktet en 35 år gammel mann for drapene på en imam og hans assistent på åpen gate i New York. Motivet er fortsatt ukjent.

Politiet opplyser at Oscar Morel, en 35-åring fra bydelen Brooklyn, er siktet for å ha skutt og drept den 55 år gamle imamen Alala Uddin Akongi og hans 64 år gamle assistent Thara Uddin.

De to mennene ble drept på vei hjem fra en moské i bydelen Queens lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fant revolver

Morel ble pågrepet i Brooklyn søndag kveld. Han ble innledningsvis siktet for å ha kjørt på en syklist rundt fem kilometer fra åstedet samme dag som drapene.

Mandag ble 35-åringen også siktet for drapene på Akongi og Uddin. Det skjedde etter at politiet fant en revolver i Morels leilighet, samt et antrekk lignende det gjerningsmannen hadde på seg.

Ifølge politiet viser overvåkingsbilder at Morel forlater åstedet etter drapene i en svart bil. Om lag ti minutter senere kolliderer 35-åringen med syklisten.

Ukjent motiv

Motivet for drapene er fortsatt ukjent, men politiet opplyser at de holder muligheten åpent for at det dreier seg om hatkriminalitet.

Da Akongi og Uddin ble gravlagt mandag, sa flere av talerne at de mener de to ble drept på grunn av sin religion.

Om lag 1.000 mennesker deltok i begravelsen, og mange samlet seg etterpå i nærheten av åstedet der New Yorks borgermester Bill de Blasio talte.

– Vi vet det er stemmer i hele dette landet som spyr ut hat, prøver å skape splittelse og prøver å vende amerikanere mot hverandre. Vi kommer ikke til å la dem fortsette å oppfordre til hatefulle handlinger, sa de Blasio. (©NTB)