Mann siktet for drapet på Galina Sandeva

En 24 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap på bulgarske Galina Sandeva i Oslo.

– Vi har i ettermiddag siktet og pågrepet en ung mann for drapet på Galina. Han er nå her på politihuset og i avhør, opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse mandag kveld.

Den 24 år gamle mannen, som opprinnelig er fra Østlandet og har bodd flere år i hovedstaden, ble pågrepet uten dramatikk i en bolig i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er i liten grad kjent for politiet fra før, opplyste Metlid.

Bulgarske Galina Sandeva (28) ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember.

Motiv

Meltid ønsker ikke å si hva som førte til at 24-åringen ble pågrepet og siktet for drapet på Sandeva, som tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil.

– Vi har hatt en omfattende og krevende etterforskning gjennom hele julen og nyttår. Det har da resultert i pågripelsen mandag ettermiddag, og vi er selvfølgelig godt fornøyde med det når det nå nærmer seg nesten tre uker siden Galina ble funnet drept, sa politiinspektøren.

– Vi har i denne saken sett at det har vært et stort engasjement. Mange har vært berørt, mange har tatt kontakt med politiet, sa hun.

Metlid sier politiet foreløpig ikke vil gå inn på relasjon, antatt motiv eller foranledning i forbindelse med drapet.

Avhør av 24-åringen startet mandag kveld.

– Han er villig til å forklare seg. Forsvareren hans, advokat Joar Berg Henjum, er til stede under avhøret, sa Metlid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frykt og uro

På kort varsel innkalte Oslo politidistrikt mandag til pressekonferanse om drapet på Sandeva.

Politiet har tidligere uttalt at de tror drapet skjedde 16. desember, da de mottok et nødanrop fra 28-åringens mobiltelefon ved Bispekaia klokka 21.32.

Etter drapet ba politiet publikum om tips og understreket at sexkunder ikke hadde noe å frykte for sin egen del hvis de kunne komme med tips og informasjon i saken.

– Saken har skapt mye uro, noen har kjent på frykt. Derfor er det viktig at vi nå kan gå ut og gi informasjon om utviklingen i saken. De pårørende er informert. Nå fokuserer vi på avhør og sporsikring, sa Metlid mandag kveld.