Mann siktet for drap på Askøy

En mann i 20-åre­ne er på­gre­pet og sik­tet for å ha drept en mann i en hytte i Askøy kom­mu­ne i Horda­land natt til tors­dag.

Den døde skal være ut­satt for om­fat­ten­de vold.

Po­li­ti­et fikk klok­ken 1.20 natt til tors­dag mel­ding fra vit­ner om at en per­son var al­vor­lig skadd eller mulig død nord på Askøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Første­hjelp

Po­li­ti­et ryk­ket ut, og den førs­te pa­trul­jen som kom til ste­det, star­tet med liv­red­den­de første­hjelp inn­til helse­per­so­nell over­tok.

- Per­sonen hadde blitt ut­satt for vold og ble er­klært død klok­ka 1.58, opp­ly­ser ope­ra­sjons­le­der Jan Steim­ler i Horda­land po­liti­dis­trikt.

Man­nen som er sik­tet, ble på­gre­pet like i nær­he­ten. Han er i po­li­ti­ets va­re­tekt. Mo­ti­vet for hen­del­sen er ikke kjent.

Iføl­ge VG er den drep­te blitt ut­satt for om­fat­ten­de vold. Po­li­ti­et øns­ker så langt ikke å opp­ly­se om det ble brukt våpen.

Ikke sik­ker ID

Så langt har ikke po­li­ti­et øns­ket å si noe om hen­del­ses­for­lø­pet, av hen­syn til etter­forsk­nin­gen. Po­li­ti­et tror de vet hvem den døde man­nen er, men har så langt ingen sik­ker iden­ti­fi­ka­sjon.

- Sik­te­de har opp­lyst hvem det er, sier lens­mann Odd Dale på Askøy til NTB.

Fire vit­ner har så langt vært inne til avhør i saken, og krim­tek­ni­ke­re skal tors­dag un­der­sø­ke åste­det. Det lig­ger i et om­rå­de med ut­lei­e­hyt­ter på øya Herd­la, helt nord i Askøy kom­mu­ne. Øya har bru­for­bin­del­se til res­ten av kom­mu­nen.