En mann ble pågrepet etter at en kvinne ble funnet livløs i en leilighet på Ulven i Oslo onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Mann pågrepet for drap i Oslo

En mann ble sent onsdag kveld pågrepet etter at en kvinne ble funnet livløs i en leilighet på Ulven i Oslo. Kvinnen ble fraktet til sykehus, men ble bekreftet død kort tid etter.

Politiet fikk første melding om saken klokken 22.17.

– Vi fikk varsel om at det var en livløs kvinne i en leilighet i Karl Staaffs vei. Det ble utført livreddende tiltak i leiligheten, og kvinnen ble raskt flyttet over i ambulanse og kjørt til sykehus. Men like før klokken 23 ble hun bekreftet død, opplyser operasjonsleder Sven Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politietvarslet deretter om dødsfallet på Twitter en halvtime senere.

Barn til stede

Omstendighetene rundt dødsfallet er uklare, men politiet pågrep en person i leiligheten.

– En mann ble pågrepet i leiligheten. Det var også barn til stede. De blir ivaretatt av oss. Det kan tyde på at dette er en familie, men ut over det kan vi ikke si noe om relasjoner ennå eller oppgi alder. Nå må vi få ro rundt etterforskningen slik at vi kan få gjennomført de undersøkelsene vi trenger, sier Ege.

Politiet kunne like før midnatt ikke si noe om kvinnen var påført synlige skader da hun ble funnet.

Avhør

Det er uklart når mannen skal avhøres.

– Vi skal avhøre ham så snart det er mulig. Han ble fraktet til politihuset og blir der. Voldsavsnittet overtar saken torsdag, og så får vi vurdere når avhøret skal tas, sier Ege.

Natt til torsdag innledet politiet tekniske og taktiske undersøkelser i leiligheten.

– Voldsavsnittet vil uttale seg mer om saken torsdag, sier Ege.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet hadde sent onsdag kveld ikke tatt ut formell siktelse mot mannen, men han er mistenkt for drapsforsøk eller drap.