Mange nye ikke-religiøse skoler godkjent

Listen over nye privatskoler i Norge som kan starte opp høsten 2014, er nå klar. Av 56 søknader, har Utdanningsdirektoratet godkjent 27 nye skoler.

Mange av de nye sko­le­ne er ikke-re­li­giø­se, skri­ver Vårt Land.

- Det nye som er verdt å legge merke til, er at flere søker om å star­te pri­vat­sko­ler på et livs­syns­hu­ma­nis­tisk grunn­lag, sier av­de­lings­di­rek­tør Einar Si­mon­sen Plah­ter i Ut­dan­nings­di­rek­to­ra­tet til avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En av sko­le­ne er Hu­ma­nist­sko­len AS i Oslo, som ret­ter seg mot ele­ver på ung­doms­trin­net.

- Vi er vel­dig for­nøyd med at myn­dig­he­te­ne ikke len­ger sier at det er nød­ven­dig å tro på Gud for å star­te pri­vat­sko­le, sier dag­lig leder og ini­tia­tiv­ta­ker Ole Mar­tin Moen.

Sko­len har 60 plas­ser, og søkte førs­te gang i 2010 om å bli god­kjent som pri­vat­sko­le med rett til stats­til­skudd. Først på sen­høs­ten 2013 ble sko­len god­kjent.

- Mens of­fent­lig skole er nøy­tral med hen­syn til re­li­gion, er ikke vi det. Hu­ma­nist­sko­len byg­ger på et se­ku­lært hu­ma­nis­tisk livs­syn. Vi har kri­tisk tenk­ning som grunn­leg­gen­de fer­dig­het i alle fag, og vi har er­stat­tet RLE-fa­get med fi­lo­so­fi, sier Moen, som selv er fi­lo­sof.

Sko­len har al­le­re­de be­gynt å få fylt opp plas­se­ne,

- Dess­ver­re kom god­kjen­nin­gen for sent til at vi kan star­te opp i høst, men fra 2015 reg­ner vi med å være i gang, sier Moen.

NTB

Les også
Utdanningsdirektoratet sier ja til muslimsk skole i Oslo
Les også
Starter kommersiell kristen skoleHoppensprett