Mange amerikanere vil bombe eventyrby

Nesten hver tredje republikanske velger svarer ja til å bombe byen fra eventyret om Aladdin i en ny meningsmåling. Hver femte demokrat går inn for det samme.

«Vil du si ja eller nei til å bombe Agrabah?» Slik lyder ett av spørsmålene i en meningsmåling fra Public Policy Polling, som ble publisert fredag.

Problemet er bare at Agrabah er en by som kun er å finne i eventyrenes verden, og som mange amerikanere har stiftet kjennskap med i Disney-filmen Aladdin fra 1992.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mens 30 prosent av de republikanske velgerne sier ja, svarer 57 prosent at de er usikre. Kun 13 prosent er imot å bombe byen, ifølge den britiske avisenThe Guardian.

Demokrater

Hos velgere som stemmer på Demokratene sier 19 prosent av de vil bombe byen, mens 36 prosent sier nei.

I den samme målingen blir de drøyt 530 republikanske velgere også spurt om de støtter forslaget om å stenge USAs grenser for muslimer, slikDonald Trump, en av de republikanske presidentkandidatene, nylig foreslo. 54 prosent av de spurte sier at de støtter forslaget.

– Arabere jublet

Men velgerne er ikke bare bekymret for Agrabah og muslimske flyktninger. 36 prosent av republikanerne tror også at tusenvis av arabere i New Jersey jublet da tvillingtårnene i New York raste sammen under 11. september-angrepet i 2001, slik Donald Trump nylig hevdet.

LES:Trump på Tempelplassen 
«setter regionen i brann»

Både myndighetene og innbyggerne i New Jersey har avvist påstanden som Trump kom med under et valgmøte i Alabama i november.

– Jeg så at World Trade Center raste sammen. Jeg så også at tusener på tusener av mennesker jublet i Jersey City idet bygningen falt, sa Trump.