Høyres oppslutning har økt kraftig under koronakrisen. Her holder statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) pressekonferanse om håndteringen av koronasituasjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Måling: Hopp for Høyre, KrF under sperregrensen

Høyre øker oppslutningen med 7,9 prosentpoeng og får 26,7 prosent på en ny måling. Dermed er partiet landets største. Koronakrisen trekkes fram som en årsak.

Det viserNettavisen og Amedias aprilmåling, som er gjennomført av Sentio.

– Det er typisk at statsministeren og det styrende partiet får økt oppslutning i krisetider. Man så tilsvarende effekt for Arbeiderpartiet ved finanskrisen i 2009 og angrepet på Utøya i 2011, sier Martin Stubban hos Sentio til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mest tilbake i målingen går Senterpartiet, som lenge har ligget høyt på målingene. Partiet går tilbake 3,5 prosentpoeng, til et resultat på 14 prosent.

MDG går også signifikant tilbake. Partiet får en oppslutning på 4,9 prosent – en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng.

– Fallet må også ses i sammenheng med at det er mindre snakk om klima og miljø i disse tider, sier Stubban.

For de øvrige partiene er endringene mindre. Her er resten av resultatene fra aprilmålingen (Endring fra mars i parentes): Ap: 24,3 (+0,2), Frp: 12,0 (-1,0), KrF: 3,7 (+0,3), Rødt: 3,2 (+0,5), SV: 6,5 (+0,6), V: 3,3 (-0,1), Andre: 1,4 (-1,2).