Må vente ett år ekstra på folkemord-rettssak

Retts­sa­ken mot en folke­mord­dømt 48-åring fra Rwan­da ut­set­tes til au­gust 2014 fordi for­sva­re­ren skal grans­ke en rekke dom­mer fra mas­sa­kre­ne i Rwan­da. Imens må 48-årin­gen sitte i va­re­tekt.

Man­nen ble dømt til 21 års feng­sel i ting­ret­ten etter å ha blitt fun­net skyl­dig i å ha drept flere tusen men­nes­ker under folke­mor­det i Rwan­da i 1994. Anke­sa­ken skul­le egent­lig be­gynt i lag­manns­ret­ten i sep­tem­ber i år, skri­ver Ber­gens Ti­den­de.

For­sva­re­ren skal bruke tiden til å grans­ke en rekke dom­mer mot per­soner som skal ha del­tatt i de samme mas­sa­kre­ne, noe som betyr at 48-årin­gen må sitte ett år eks­tra i va­re­tekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det var en vans­ke­lig av­gjø­rel­se, og han har råd­ført seg med meg og fa­mi­li­en. Det vik­tigs­te for ham er å få be­lyst saken grun­dig. Ut­set­tel­sen skjed­de etter hans ønske og ini­tia­tiv, sier man­nens for­sva­rer, ad­vo­kat Bryn­julf Ris­nes.

Ting­ret­ten slo fast at 48-årin­gen hadde en le­der­rol­le da han del­tok i to mas­sa­krer der til sam­men rundt 2.000 men­nes­ker ble drept. Han skal også ha stått bak flere drap på syke­hu­set i hjem­byen Ki­bungo. (©NTB)