Lyngdal forlenger ikke de lokale koronatiltakene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Lyngdal forlenger ikke de lokale koronatiltakene

De lokale koronatiltakene Lyngdal kommune innførte etter smitteutbruddet i kommunen forrige helg forlenges ikke ut over mandag.

Det besluttet kriseledelsen i Lyngdal kommune søndag kveld, skriver kommunen i en pressemelding, ifølgeFædrelandsvennen.

Mandag 16. november vedtok kommunestyret i Lyngdal en lokal forskrift som innebar forbud mot å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn fem personer til stede. Tiltakene gjelder ut mandag 23. november.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kommunens skoler og barnehager åpner igjen torsdag 26 november.

I tillegg gjenåpner kommunen kino, bibliotek, Sørlandsbadet, fritidsklubb og kulturskolen, samt aktivitet i kommunale idrettshaller i løpet av uka, ifølgeLyngdals Avis.

Kommunens kriseledelse anbefaler at det også den kommende uka utvises forsiktighet knyttet til det å gjennomføre, arrangere og delta på sammenkomster utenfor hjemmet for voksne over 20 år.

Smitteutbruddet i Lyngdal er knyttet til en rumensk menighet, som avholdt fem møter i leide lokaler hos Betania Lyngdal den første helgen i november. Det er ikke registrert nye smittetilfeller i kommunen den siste uka, men 70 personer er fremdeles i isolasjon som følge av smitte.