Lukosevicius dømt for drapet på Monika (8)

Donatas Lukosevicius (34) er dømt til 18 års forvaring med en minstetid på ti år for å ha drept Monika Sviglinskaja (8) på Sotra.

Forvaringsdommen er i tråd med påstanden til statsadvokat Benedicte Hordnes.

I tillegg dømmes Lukosevicius til å betale 250.000 kroner i oppreisning tilMonikas mor, Kristina Sviglinskaja. De 677 dagene han har sittet i varetekt, trekkes fra straffen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Solbriller i retten

Litaueren stilte med caps og solbriller, og var iført en grå t-skjorte, da han møtte iNordhordland tingrett for å få dommen opplest mandag. Han satt rolig ved siden av sin forsvarer, advokat Aasmund Sandland, mens han fikk dommen simultanoversatt til litauisk.

Monikas mor og Lukosevicius' ekssamboer, Kristina Sviglinskaja, var også til stede for å høre dommen. Hun satt stille med hendene foldet mot ansiktet mens dommer Håkon Rastum leste opp dommen.

LES:Behandling av Schaefer var gjengjeldelse

Henlagt

Saken ble først henlagt som et selvdrap etter at åtteåringen ble funnet død i sitt hjem november 2011.

Etter innsats fra både Monikas mor, Kristina Sviglinskaja, og varsleren Robin Schaefer i politiet ble saken gjenopptatt. Den nye etterforskningen førte blant annet til nye DNA-analyser, som knyttet Lukosevicius opp til leiligheten og Monika. Av 14 DNA-prøver på Monikas kropp, ga ti treff på Lukosevicius.

I oktober 2014 ble Donatas Lukosevicius pågrepet og siktet for drap.