London-politiet opplyser at tolv er pågrepet etter terrorangrep

Tolv personer er ifølge politiet i London pågrepet i forbindelse med lørdagens terroraksjon, som kostet sju mennesker livet. 

Fem personer skal være pågrepet i Barking i Øst-London, der tungt bevæpnet politi ifølgeSky News slo i til mot en boligblokk i King's Road i 7-tiden lørdag morgen.

Fire menn og en kvinne ble pågrepet under denne politiaksjonen, som skal ha vært rettet mot leiligheten til en av de tre mennene som sto bak terrorangrepene mot London Bridge og Borough Market. Kvinnen ble senere løslatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En hyggelig person

En av naboene, Damien Pettit, forteller at politiet viste ham bilde av en av de tre mennene bak london-angrepet.

Pettit tror dette var en av naboene, som han beskriver som «en hyggelig person» med små barn. Mannen hadde ifølge Pettit bodd i boligblokken i tre år og han skal ha jobbet for Transportetaten i London (TFL). Han skal også ha drevet veldedig arbeid, blant annet for hjemløse.

– Dersom det er ham, så er det ikke den personen vi kjenner, sier Damien Pettit til Sky News.

Forsøkte å flykte

Et øyenvitne til politiaksjonen i Barking, 24 år gamle Tara Milan, forteller til avisen at en av de fire mennene som ble pågrepet, forsøkte å flykte fra politiet, men ble skutt og innhentet.

– En mann forsøkte å flykte og de skjøt ham rett utenfor huset mitt. Han ble lagt i en ambulanse og de fire andre ble ført inn i en politibil, forteller hun.

Britisk politi vil ikke kommentere opplysningene eller si om politiaksjonen har sammenheng med lørdagens terroraksjon.