Lokalpolitikere i Genève får vinforbud

Får ikke lenger drikke rødvin under politiske møter.

 Et nytt for­bud mot vin på møte­bor­det får lo­kal­po­li­ti­ke­re i Genève til å rase. Men når vinen ren­ner inn, ren­ner vet­tet ut, og der­for er for­bu­det helt nød­ven­dig, mener le­de­ren i by­sty­rets fi­nans­ko­mité.

Byens 15 mann ster­ke fi­nans­ko­mité har van­lig­vis hatt to flas­ker vin på bor­det under sine kvelds­mø­ter. Det er kan­skje ikke så mye, men siden bare halv­par­ten av med­lem­me­ne drik­ker, er det blitt det noen glass på hver, for­kla­rer komitéle­de­ren, Al­ber­to Vel­asco fra So­sia­list­par­ti­et. Iføl­ge ham har det ført til en si­tua­sjon hvor skjells­or­de­ne nær­mest har hag­let over bor­det mot slut­ten av mø­te­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi hånd­te­rer store penge­sum­mer. Ved å få ned pro­mil­len vil vi gjøre oss mer for­tjent til vel­ger­nes til­lit, sier Vel­asco.

Da­ni­el Sor­ma­ni fra det po­pu­lis­tis­ke par­ti­et Genèves bor­ger­be­ve­gel­se er på sin side svært mis­for­nøyd med av­gjø­rel­sen. Iføl­ge ham har komitéle­de­ren trum­fet igjen­nom for­bu­det uten å in­for­me­re en sjel.

- Det sjok­ker­te det store fler­tal­let av ko­mi­te­en, sier han til avisa Tri­bu­ne de Genève. (©NTB)