Pastor Ulf Ekman ved Livets Ord i Sverige taler p Âpningsmøtet til Troens Ord i Sarpsborg. Foto: dagen-arkiv

Livets Ord med avlegger i Norge

Den svenske menigheten Livets Ord etablerer seg i Sarpsborg.

Menigheten som etablerer seg i Sarpsborg skal hete Troens Ord. Det er Fredrikstad-gutten Remi Høidahl som har fått kallet til å bli pastor. Åpningsmøtet blir holdt på Quality hotell i Sarpsborg 19. juli med Ulf Ekman som hovedtaler.
- For meg har dette vært et kall som strekker seg femten år tilbake i tid. Det skjedde mens jeg studerte teologi ved Livets Ords University i Uppsala. I Uppsala ledet Gud oss inn i Livets Ords arbeid, sier Høidahl til Dagen.
Han har nå arbeidet som pastor i menigheten i ni år. Han vedgår at han en stund gikk med tanker om at han kanskje ville forbli i Uppsala. Men i 2006 opplevde han igjen et sterkt kall til oppstart av menighet i Norge.
- Etter en samtale med pastor Ulf Ekman i fjor ga han også uttrykk for at han hadde tro på dette. Dermed kom det en avklaring om at jeg blir utsendt fra Livets Ord i Uppsala for å starte menighet i Sarpsborg.

Stort arbeid

Etter det Dagen erfarer er det første gang Livets Ord starter menighet i Norge. Hovedmenigheten i Uppsala ble grunnlagt av Ulf og Birgitta Ekman i 1983. Siden den gang har menighetens arbeid vokst til verdensomspennende misjon, ledertrening og utdannelse.
- Vi startet husmøter i distriktet i september i fjor. Vi ble ganske fort 45 mennesker. Så det ble ganske trangt i stua hjemme hos min far, ler Høidahl.
Senere har de fått leie menighetslokalene til Norge For Kristus som drives av pastor Arne Lund.
- Vi har hatt en åpen dialog med flere kristne forsamlinger i Norge. Det var Lund som kom med dette generøse tilbudet om at vi kunne få leie hos dem. Det takket vi ja til og vi har hatt møter i deres lokaler annen hver uke fra februar. Det kommer vi til å fortsette med utover høsten, sier Høidahl.

Skolevirksomhet


Livets Ord i Uppsala har vært en viktig drivfaktor i oppblomstringen av kristne grunnskoler de siste tiårene. Både i Sverige og i Norge har menigheter som sympatiserer med menigheten startet friskoler. Menigheten i Sarpsborg håper å komme i gang med egen friskole i løpet av et par år.
- Det er mye som skal på plass, men vi håper å få skolen i gang fra høsten 2013, sier Høidahl.
- Vi kommer også til å starte en kveldsbibelskole til høsten. Den kommer til å gå hver torsdag. Den vil vi starte i samarbeid med Livets Ord i Uppsala. En gang i måneden vil det komme bibellærere fra Uppsala.
Det allerede begynt å strømme på med påmeldinger.
- Vi har hatt ganske bra respons, sier Høidahl.DAGEN