Et hotell i Skopje ble torsdag sperret av på grunn av mistanke om at en av hotellets gjester hadde dødd av ebola. Dagen etter sa myndighetene at dødsfallet trolig ikke skyldtes det dødelige viruset. Foto: Ognen Teofilovski / Reuters / NTB scanpix

Lite trolig at brite i Makedonia døde av ebola

Det er høyst usannsynlig at en britisk mann som døde i Makedonia, hadde ebola, sier makedonske tjenestemenn.

– Myndighetene nærmer seg stadig mer det synspunkt at det ikke er særlig sannsynlig at dette er et ebolatilfelle, sa helsedepartementets talskvinne Jovanka Kostovska fredag.

35 mennesker som kan ha vært i kontakt med ham på hotellet der han bodde i Skopje, er imidlertid fortsatt i karantene inntil testene av mannen er ferdig analysert på et laboratorium i Tyskland. De har det alle bra og er ikke syke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mannen døde torsdag etter å ha fått ebolalignende symptomer, blant annet høy feber og oppkast. Han var kommet fra London, men hadde trolig ikke vært i Vest-Afrika, der en alvorlig ebolaepidemi er ute av kontroll.

Samtidig er det meldt at en tsjekkisk mann som ble innlagt på sykehus i Praha med symptomer som ligner ebola, ikke er smittet av det farlige viruset, ifølge Tsjekkias helseminister Svatopluk Nemecek.

Den 56 år gamle forretningsmannen som nylig har vært i Liberia, ble satt i karantene på et sykehus i Praha torsdag. Legene tror nå han kan ha fått malaria.

Les også
Ingen ebola-sjekk på norske flyplasser
Les også
IS-terror og Ebola skremmer nordmenn mest
Les også
Helsemyndigheter i USA frykter global ebola-spredningEbola
Les også
Norske misjonærer i Vest-Afrika frykter ebolaEbola
Les også
Ebolafrykten sprer seg i EuropaEbola