Lite optimisme i kirkene på Cuba

Cubanske pastorer er ikke optimistiske rundt mer samarbeid med amerikanske kirker, ifølge amerikansk misjonær.

Palmesøndag landetBarack ObamaCuba som første amerikanske president på offisielt besøk i landet på 88 år. Med gjenopptatte relasjoner og lettelser av en del restriksjoner håper amerikanske kirker på å kunne sende flere misjonærer og spre Guds ord på øya.

Ikke særlig optimistiske

Det er tidligere rapportert om en forsiktig optimisme blant cubanske kirker med tanke på mer samarbeid med amerikanske misjonærer, men grunnleggeren av Action Cuba, misjonæren Brian Stewart, sier til CBN at optimismen er størst på amerikansk side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Pastorene jeg har snakket med er ikke særlig optimistiske. Først og fremst fordi landet har en sentralisert økonomi som betyr at alle donasjoner som kommer fraUSA først går til kommunistpartiet, sier Stewart.

De cubanske pastorene har liten tro på at kirkene deres vil se noe særlig til disse pengene ifølge misjonæren.

Frykter kortvarig forbedring

Kirkene på Cuba har også fått med seg at ikke alle i amerikansk politikk er like positive til Obama-administrasjonens restriksjonslettelser.

– Cubanerne frykter at de forbedrede relasjonene og opphevelsen av enkelte restriksjoner vil bli kortvarig dersom en republikaner vinner presidentvalget, sier Stewart.

Stewart sier de håper kommunistpartiet vil lette på restriksjonene for amerikanske misjonærer som ønsker å drive religiøst arbeid på Cuba.

– Vi blir veldig overvåket. Vi må få visum og det er mange restriksjoner, sier han.

Den cubanske regjeringen krever fortsatt visum for hvert besøk og lar ikke misjonærene jobbe med mer enn et kirkesamfunn per besøk.

Ønsker å bli uavhengige

Stewart forteller at cubanske kirker ønsker å være selvhjulpne og uavhengige men at de per i dag er svært avhengige av hjelp fra USA og andre land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De ville elske å ha kirke-til-kirke-partnerskap der folk kan komme ned å hjelpe dem å starte landbruksprosjekter eller andre mikrobedrifter som ville gjøre dem i stand til å dekke sine utgifter med å nå ut til lokalsamfunnet, sier han.