SAVNER ISRAEL: Ekteparet Ellen og Oddmund Ruud, som tilhører den eldre generasjonen pinsevenner, savner mer forkynnelse og balanse om Israel i pinsemenigheten. FOTO: Markus Plementas

«Lite fokus på Israel»

Grasrota i pinsebevegelsen, som denne uken er godt representert på Hedmarktoppen i Hamar, gir inntrykk av at det er lite fokus på Israel i pinsemenighetene i Norge.

Flere av de Dagen snakker med sier det er lite fokus på Israel i menigheten deres. For den yngre generasjonen er det heller ikke så viktig med økt fokus på Israel, som det er for den eldre garden.

– Jeg vokste opp uten israelsforkynnelsen. Jeg har ikke hatt den åpenbaringen rundt dette som tydeligvis andre har hatt. Jeg har aldri helt grepet dette med israelsfolket, sier Torkell Bernsen (40).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener særlig yngre forkynnere ville hatt godt av en større bevisstgjøring rundt Israels plass i historien og hvordan den blir forstått teologisk.

– Det ville vært bra for oss, sier Bernsen.

Les også: – Man skal velsigne Israel, men det betyr ikke at man trenger å være enig i all politikk

Dagen møter også ekteparet Ellen og Oddmund Ruud, som tilhører den eldre generasjonen pinsevenner. De savner mer forkynnelse og balanse om Israel.

– Det er ikke mye som forkynnes om Israel gjennom året. Men Israel er absolutt viktig for oss. Samtidig er det noen som forkynner Israel på måter der det nesten virker som om staten Israel er viktigere enn frelsesbudskapet, sier Oddmund Ruud.

– Jeg opplever at de som er veldig for Israel, ikke alltid ser at også de kan ta feil. Å si at alt det staten Israel gjør er riktig, er å ta det en smule langt, sier Ellen Ruud.

Se hva som skjer i kristen-Norge i sommer

Les også
Vil ha sunt fokus på Israel
Les også
Israels ambassadør: – Fred vil bli besvart med fred
Les også
Israel innkaller 40.000 soldater
Les også
Brende: – Fare for ny krig i Midtøsten
Les også
Israels utenriksminister bryter alliansen med Netanyahu