Listhaug vurderer oppholdsregler for «hatpredikanter»

Justisdepartementet vil gjennomgå reglene for opphold for religiøse ledere. Sylvi Listhaug (Frp) mener det er uakseptabelt at religiøse organisasjoner i Norge inviterer personer som undergraver norske verdier.

Justis- og beredskapsdepartementet opplyser tilAftenposten at de vil gjennomgå regelverket rundt oppholdstillatelse for imamer, religiøse ledere og predikanter.

Aftenposten skrev mandag at den salafistiske organisasjonen Islam Net i påsken inviterte fleresvært omstridte predikanter til sin årlige konferanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er uakseptabelt at religiøse organisasjoner i Norge inviterer personer som til de grader undergraver norske verdier, sier innvandrings- og integreringsministerSylvi Listhaug (Frp).

Listhaug mener man skal ha rett til å ytre sine meninger, men sier hun er opptatt av å motarbeide fremveksten av radikale religiøse grupperinger i Norge som forfekter samfunnsfiendtlige holdninger.

ForskerSindre Bangstad vedKIFO, Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning, sier til Aftenposten at det ikke er tvil om at enkeltpersoner med tilknytning til Islam Net, har endt opp som fremmedkrigere i Syria, eller som har reist til Syria, som de unge søstrene fra Bærum.