Listhaug: – Jeg gir meg ikke på tørre møkka!

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) varsler fortsatt stø kurs.

– Jeg lover å ikke gi meg på tørre møkka! erklærte hun overfor partiets landsmøte og ble hyllet med stående applaus.

Listhaug nyter for tiden stor popularitet i partiet, og flere snakker nå om henne som en mulig arvtaker etter partilederSiv Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Listhaug skal i løpet av våren presentere en integreringsmelding og noen tiltak er allerede kjent.Regjeringen ønsker at alle asylsøkere skal få kurs i norsk kultur og samfunnskunnskap og et krav om at flyktninger og asylsøkere må bo i Norge i fem år før de kan motta kontantstøtte.

Listhaug gjentok budskapet om at det er viktig å begrense ankomstene til landet, både for å sikre den norske velferdsstaten og for å lykkes med integreringen. Hun holder opp Sverige som skrekkeksempel.

– Det er nok å se til Sverige som et eksempel på hvor galt det kan gå. Jeg lover å stå på hver eneste dag for at Norge aldri skal komme i samme situasjon som Sverige, sa hun.

Landsmøtet skal søndag diskutere en resolusjon om enda strengere tiltak i asyl- og flyktningpolitikken. Blant forslagene som er kommet fra fylkeslagene er å oppheve asylretten i flyktningkonvensjonen, si oppSchengen-avtalen og gi kommunene vetorett mot asylmottak og akuttmottak. På bakgrunn av dette jobber redaksjonskomiteens med å sammenfatte et forslag til uttalelse.