Libya kaller inn USAs ambassadør etter spesialstyrkeraid

Li­bys­ke myn­dig­he­ter har kalt inn USAs am­bas­sa­dør for å få en rede­gjø­rel­se om ame­ri­kans­ke spe­sial­sol­da­ters på­gri­pel­se av en al-Qa­ida-le­der i ho­ved­sta­den Tri­po­li.

Det kunn­gjor­de det li­bys­ke uten­riks­de­par­te­men­tet tirs­dag. Myn­dig­he­te­ne har sagt at de ikke var ori­en­tert om rai­det på for­hånd.

- Jus­tis­mi­nis­ter Salah al-Mar­gha­ni kalte inn USAs am­bas­sa­dør man­dag for å få svar på en rekke spørs­mål om saken, heter det i en ut­ta­lel­se.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Al-Qa­i­da-top­pen Anas al-Li­by ble på­gre­pet i en ko­or­di­nert ak­sjon mel­lom CIA, FBI og det ame­ri­kans­ke for­sva­ret i Tri­po­li lør­dag.

Liby har i en år­rek­ke vært etter­søkt for å ha plan­lagt an­gre­pe­ne på USAs am­bas­sa­der i Kenya og Tan­za­nia i 1998. Flere enn 200 men­nes­ker ble drept i an­gre­pe­ne.

Myn­dig­he­te­ne i Libya er imid­ler­tid lite glad for ak­sjo­nen, som de sier at de ikke hadde noen kjenn­skap til. Der­for er nå am­bas­sa­dør De­borah Jones inn­kalt.

- Vi vil be om en for­kla­ring fra Wash­ing­ton på kid­nap­pin­gen av en av våre bor­ge­re, het det i en ut­ta­lel­se fra den li­bys­ke re­gje­rin­gen søn­dag. (©NTB)