ANGREP: Fire ble skadet og en drept under et angrep på en skole i Sverige. Angriperen overlevde. Foto: Stig Hedström, NTB Scanpix.

Lærer og elev drept i sverdangrep på svensk skole

En maskert mann med sverd er skutt av politiet etter at han angrep mennesker på en skole i Trollhättan i Sverige. To er nå omkommet.

 En lærer ble drept da en maskert gjerningsmann med sverd angrep en barneskole i Trollhättan i Sverige. Minst fire andre ble skadd i angrepet, en av disse døde i ettermiddag.

Kommunikasjonssjef Niklas Claesson ved Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) sier han ikke har informasjon om den døde var elev ved skolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet gjennomsøker skolebygningen etter flere mulige ofre.

– Vi kan ikke binde oss til et tall uten å forsikre oss om at det ikke finnes ytterligere skadde, sier pressevakt Tommy Nyman i politiet i Västra Götaland til TT.

Gjerningsmannen skutt

Gjerningsmannen skal ha vært maskert og utstyrt med et sverd da han tok seg inn på skolen torsdag formiddag. Kort tid etter at politiet aksjonerte, ble det hørt skudd fra skolebygget.

Sykehuset opplyste først til Dagens Nyheter at gjerningsmannen var død, men opplysningen ble så trukket tilbake.

– Gjerningsmannen er skutt og er på sykehuset. Han er alvorlig skadd og blir operert nå, sier Claesson til nyhetsbyrået TT.

Kaos

Øyenvitner beskriver et fullstendig kaos ved skolen etter angrepet.

Flere hundre mennesker befant seg ved hovedgaten som går gjennom bydelen Kronogården. Folk gråt og forsøkte å løpe inn bak sperringene, så politi og vakter hadde hendene fulle, sier fotograf Stefan Bennhage i lokalavisa TTELA.

Han kom til åstedet en drøy halvtime etter hendelsen og forteller at et stort antall ambulanser og politibiler da allerede var på plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En ambulanse klarte ikke å bremse og kjørte rett inn i skoleveggen, sier Bennhage.

Kommunen har opprettet et kriseteam på sju personer som skal bistå voksne og barn på skolen etter hendelsen.

Det går rundt 400 elever fra første til niende trinn på skolen. Det er også et kombinert skole- og folkebibliotek og kulturhus i skolebygget. (©NTB)