- Kvinner bør bli hjemme og få flere barn

Tysk kardinal med brannfakkel i familiedebatten.

Det fødes færre og færre barn i Tysk­land, og lan­dets po­li­ti­ke­re har lenge dis­ku­tert om økt inn­vand­ring fra andre EU-land kan for­hind­re at sam­fun­net eldes. Nå er tyske kvin­ner ra­sen­de på den ka­tols­ke kar­di­na­len Joa­chim Meis­ner, som har lan­sert sin egen teori for å få opp igjen inn­byg­ger­tal­let.

Meis­ner fore­slår at kvin­ne­ne rett og slett skal bli hjemme­væ­ren­de mødre og føde flere barn, skri­ver Kris­te­ligt Dag­blad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Tysk po­li­tikk burde of­fent­lig opp­munt­re kvin­ne­ne til å bli hjemme­væ­ren­de og få tre eller fire barn, i ste­det for å kun frem­stil­le inn­vand­ring som løs­nin­gen på de demo­gra­fis­ke pro­ble­me­ne våre. Vi kan da ikke ta ung­dom­me­ne fra por­tu­gi­ser­ne og span­jo­le­ne. Ung­dom­men er jo lan­de­nes frem­tid. Det er ren ego­is­me, sier Meis­ner til avi­sen Stutt­g­ar­ter Zei­tung.

Ikke over­ras­ken­de har kar­di­na­lens ut­ta­lel­ser skapt en storm av pro­tes­ter, spe­si­elt skal kvin­ne­li­ge po­li­ti­ke­re være mildt sagt ueni­ge med ham - selv om en fersk folketelling viser at Tyskland har «mistet» 1,5 millioner innbyggere.

I Norge skapte den ferske LO-lederen Gerd Kristiansen mye debatt forrige uke, da hun uttalte at «kvinner bruker morsrollen som unnskyldning for å være hjemme».

Blant annet har lederen i sykepleierforbundet og Fremskrittspartiet reagert på utspillet til Kristiansen.

Les også
Tyskland «mister» 1,5 millioner innbyggere
Les også
LO-lederen: - Kvinner gjemmer seg bak morsrollenHjemmeværende
Les også
- Europa kan miste to generasjoner