Kvinne død etter forsøk på å knivstikke israelsk soldat

En palestinsk kvinne er drept av israelske soldater i nærheten av Hebron på Vestbredden etter at hun prøvde å knivstikke en israelsk soldat.

Kvinnen ble ifølge Israels militære drept etter at hun forsøkte å angripe en israelsk soldat med kniv ved gravkomplekset Makpela-hulen iHebron.

Hendelsen skjedde samtidig som den amerikanskeFN-ambassadørenSamantha Power ankom Israel for samtaler med israelske og palestinske ledere, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KOMMENTAR:Dobbeltmoral i møte med terror

Hebron har vært åsted for mange av voldshandlingene påVestbredden og iIsrael de siste månedene. I byen bor 850 ytterliggående israelske bosettere i tungt bevoktede enklaver omgitt av nærmere 200.000 palestinere.

Siden begynnelsen av oktober har israelske styrker drept 158 palestinere, ifølge israelske myndigheter. I samme periode er 27 israelere drept i forbindelse med ulike angrep.

Over halvparten av palestinerne ble drept av israelske soldater eller sivile idet de utførte eller var i ferd med å utføre angrep mot israelere, som oftest med kniv eller bil.

LES OGSÅ:Israel lærer Norge om krigens regler

De økte angrepene er blitt forklart med frustrasjon over at de amerikanskledede fredssamtalene brøt sammen i 2014, og at stadig flere israelske bosetninger etableres på det palestinerne anser som eget land.