Kronprinsessen traktert på arabisk vis

Møtte invandrerkvinner hos Kirkens Bymisjon.

Kron­prin­ses­se Met­te-Ma­rit be­søk­te ons­dagKir­kens By­mi­sjons pri­mær­me­di­sins­ke verk­sted i Oslo. Der møtte hun flere inn­vand­rer­kvin­ner og smak­te på ara­bisk mat.

Kron­prin­ses­sen var på besøk for å bli ori­en­tert om ar­bei­det til Pri­mær­me­di­sinsk verk­sted (PMV) ved by­mi­sjo­nens fler­kul­tu­rel­le sen­ter. PMV job­ber med helse­frem­men­de til­tak blant inn­vand­re­re.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det jeg synes er utro­lig vik­tig med dette ste­det er evnen de har til å være bro­byg­ge­re mel­lom de nors­ke og de for­skjel­li­ge inn­vand­rer­mil­jø­ene, sier kron­prin­ses­sen, som hadde sel­skap av både Oslos ord­fø­rer Fa­bi­an Stang (H) og ge­ne­ral­sek­re­tær iKir­kens By­mi­sjon, Stur­la Stål­sett, under be­sø­ket.

Kron­prin­ses­sen mener at kvin­ner er en vik­tig res­surs iin­te­gre­rings­ar­bei­det og møtte etter om­vis­nin­gen den ara­bis­ke koke­grup­pa på sen­te­ret.

- Det var vel­dig ko­se­lig at hun kunne kom hit og smake på vår mat og at hun syn­tes den smak­te godt. Det er en vel­dig spe­si­ell dag for oss når vi får møte henne, sier Khaw­la Ibra­him, som har vært med i koke­grup­pa i ett år.

Hun får støt­te fra Sa­mi­ra Musa­wi, leder av grup­pa.

- Det er vel­dig vik­tig for oss at Kron­prin­ses­sen og andre of­fent­li­ge per­soner kom­mer hit, sier hun.

Kron­prin­ses­sen er ikke ukjent medKir­kens By­mi­sjon ogPri­mær­me­di­sinsk verk­sted fra før. I 2006 støt­tet Kron­prins­pa­rets hu­ma­ni­tæ­re fond et ung­doms­pro­sjekt ved sen­te­ret.

På vei ut fra sen­te­ret etter be­sø­ket fikk kron­prin­ses­sen til­bud om å kjøpe gate­ma­ga­si­net =Oslo fra en sel­ger. Kron­prin­ses­sen lurte på hva bladet kos­tet, og fikk til svar at det var mest mulig. Hun ga 250 kro­ner og span­der­te også en klem i til­legg.