LEDERTREFF: Kronprinsesse Mette Marit ankom tirsdag til Davos i Sveits for å delta på sitt første møte i Young Global Leaders i regi av World Economic Forum. Foto: Andreas Bondevik, Scanpix

Kronprinsessen er tilbake på jobb

Hun begynner like godt i den sveitsiske byen Davos.

Der skal kronprinsesse Mette-Marit delta på sitt første Young Global Leaders-møte i regi av World Economic Forum.

Kronprinsessen hastet inn på Hotel Schweizerhof sammen med andre utvalgte unge ledere til sitt første offisielle oppdrag etter at kronprinsfamilien i helgen kom tilbake fra ferien i Midtøsten og Asia. Og med minusgrader og snø i lufta hadde kronprinsessen byttet ut de lettere plaggene hun kunne bruke på ferieturen med dunjakke og et stort skjerf.

Kronprins Haakon kommer også

Møtet tirsdag er det første offisielle oppdraget for kronprinsessen etter at kronprinsfamilien i helgen kom tilbake fra reisen sin. Kronprins Haakon kommer til Davos onsdag, og sammen møter de da pressen for første gang siden den to måneder lange reisen.

Kronprinsen skal delta på det årlige Davos-møtet til World Economic Forum, som varer fra onsdag og ut uken.


Utnevnt av dronning Rania

Kronprinsessen ble utnevnt som medlem av Young Global Leaders i 2010. Utvelgelsen blir gjort av en komité ledet av dronning Rania av Jordan og som ellers består av internasjonale medieledere. Medlemmene er under 40 år og deltar på de fleste av World Economic Forums møter.

De har bakgrunn fra lederstillinger innen næringsliv, frivillige organisasjoner, forskning, politikk og samfunnsliv, kulturliv og media.

Fortsetter kampen mot aids

Kronprins Haakon har vært medlem av World Economic Forum sin avdeling for unge ledere siden etableringen i 2005.

Kronprinsesse Mette-Marit reiser etter Davos-oppholdet direkte til arbeidsmøter i Genève for å følge opp sitt engasjement for UNAIDS, Det globale fondet (kampen mot aids, tuberkulose og malaria), FNs høykommissær for flyktninger og det internasjonale Røde Kors.

NTB