Kronprinsesse Mette-Marit må opereres

Kron­prin­ses­sens nakke­pro­ble­mer er så al­vor­li­ge at hun må gjen­nom­gå en ope­ra­sjon denne uken for å fjer­ne pro­laps og av­las­te nerve­struk­tu­rer.

Etter fem uker med syk­mel­ding på grunn av nakke­pro­ble­mer, kom­mer mel­din­gen fra Slot­tet om at kron­prin­ses­sen skal gjen­nom­gå et ki­rur­gisk inn­grep i nak­ken.

- Vi hadde håpet i det lengs­te å unngå ope­ra­sjon, og har der­for ven­tet så lenge vi kunne. Hun har så store smer­ter nå, at en ope­ra­sjon er helt nød­ven­dig, sier kom­mu­ni­ka­sjons­sjef Ma­ri­an­ne Hagen ved Slot­tet til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kron­prins Haa­kon har på grunn av kron­prin­ses­sens helse be­slut­tet å av­ly­se sin plan­lag­te reise til At­lan­ta i USA, hvor han skul­le delta på ar­ran­ge­men­tet Fi­nan­ci­al Dig­ni­ty Sum­mit.

Ope­re­res denne uken

Inn­gre­pet in­ne­bæ­rer fjer­ning av nakke­pro­laps og av­last­ning av nerve­struk­tu­rer. Ut fra medi­sins­ke år­sa­ker an­be­fa­ler le­ge­ne at inn­gre­pet ut­fø­res så raskt som mulig, og kron­prin­ses­sen vil der­for bli ope­rert på Riks­hos­pi­ta­let i Oslo denne uken.

Etter ope­ra­sjo­nen skal kron­prin­ses­se Met­te-Ma­rit ligge på syke­hu­set i noen dager. Der­et­ter må hun ha ro, før hun star­ter med et opp­tre­nings­pro­gram.

Det er for tid­lig å si om det ki­rur­gis­ke inn­gre­pet vil for­len­ge syke­fra­væ­ret, eller hvor lang tid det vil ta før kron­prin­ses­sen kan være til­ba­ke i jobb.

Av­lys­te reise

I ok­to­ber måtte kron­prin­ses­sen av­ly­se en reise til Fin­land som følge av nakke­pro­ble­me­ne. Kron­prins­pa­ret var in­vi­tert av pre­si­dent Sauli Ni­i­nistö for å rette søke­lys mot det nære sam­ar­bei­det mel­lom Norge og Fin­land.

Samme måned ble det også kjent at kron­prin­ses­sens syk­mel­ding ble for­len­get, og at hun tid­ligst ville kunne være til­ba­ke på jobb i de­sem­ber.

(©NTB)

Les også
Filmet kongelige nattverdgjesterNattverdfeiring