Kritisk til kirkebygging i Qatar

Kritikk over planer om bygging av kristne kirker i muslimske Qatar.

Flere kirker er planlagt i det muslimske landet Quatar. Den katolske kirken innvies like før påske. Debatten raser i Qatars dagsaviser.

-Muslimsk

- Qatar er et muslimsk, ikke sekulært land gjennom sin konstitusjon. Det burde ha vært en folkeavstemning om byggingen av dets kirker for å finne ut om de er sosialt akseptert, skriver den tidligere justisministeren Najib Nuaimi, skriver den svenske avisen Dagen.

Protester

En del mener at de kristne kan be i sine hjem og protesterer bestemt mot kors mot himmelen og kirkeklokker. Andre forsvarer emiren Hamad bin Khalifa al-Thanis beslutning som sier at de mange utlendingene i den lille gulfstaten bør ha et sted å holde gudstjeneste.

Det finnes 70 000 kristne i landet. De kommer først og fremst fra India og Filippinene.

Forbyr kirker

Når den katolske kirken innvies 14. mars, blir Saudi-Arabia den eneste gulfstaten som fortsatt forbyr kirker. Fire andre kirker planlegges også i Quatar. Det er en koptisk, en blandet indisk, en ortodoks og en anglikansk.

Den anglikanske skulle ha stått klar omtrent samtidig som den katolske, men byggingen er forsinket og kommer ikke i gang før senere i vår.

Ikke synlig

Ingen av kirkene kommer til å ha synlige kors eller kirkeklokker av hensyn til den muslimske befolkningen i landet.

DM