Kritisk til Frps innvandringspolitikk

Høy­res inn­vand­rings­po­li­tis­ke tals­mann, Michael Tetzschner mener deler av Frem­skritts­par­ti­ets inn­vand­rings­po­li­tikk bry­ter med in­ter­na­sjo­na­le for­plik­tel­ser og vil hemme in­te­gre­ring.

Frps parti­pro­gram som ble ved­tatt i hel­gen, heter det blant annet at «flykt­nin­ger og asyl­sø­ke­re som har fått opp­holds­til­la­tel­se i Norge, skal reise hjem til sine re­spek­ti­ve hjem­land».

Tetzschner sier til Dags­avi­sen at en slik po­li­tikk vil være et brudd på in­ter­na­sjo­na­le for­plik­tel­ser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det lig­ger langt fra vår tenk­ning, jeg vil også si at det vil bryte med in­ter­na­sjo­na­le kon­ven­sjo­ner Norge har skre­vet under på, sier han.

Tetzschner sier folk som har kom­met til Norge som flykt­ning, og som opp­fyl­ler vil­kå­re­ne for opp­hold på hu­ma­ni­tært grunn­lag, har lov­lig til­gang til lan­det.

- Da er det også me­nin­gen at du skal in­te­gre­res, sier han.

Dags­avi­sen skrev man­dag at Carl I. Hagen og sen­tra­le Frp-ere kre­ver et ty­de­lig Frp-stem­pel på norsk inn­vand­rings­po­li­tikk og vil ha et eget inn­vand­rings- og in­te­gre­rings­de­par­te­ment.

Michael Tetzschner vil ikke av­ly­se andre par­ti­ers pro­gram­pos­ter, men sier det er styrke­for­hol­det mel­lom even­tu­el­le re­gje­rings­part­ne­re etter val­get som av­gjør. Han av­vi­ser imid­ler­tid Frps for­slag om at «asyl­sø­ke­re skal sitte i luk­ke­de asyl­mot­tak i på­ven­te av fer­dig­be­hand­let søk­nad og av­klart iden­ti­tet».

Les også
Borgerlig uro etter Frps regjeringskravFrp-skepsis i Venstre og KrF