Minoritetselever er i flertall på 48 av 136 grunnskoler i Oslo. - Alarmerende, mener Peter N. Myhre (FrP) som er fungerende byrådsleder i Oslo.

- Kritisk i Oslo-skolen på grunn av innvandring

Fungerende byrådsleder i Oslo, Peter N. Myhre (FrP), mener det er alarmerende at minoritetselever er i flertall på 48 av 136 grunnskoler i Oslo.

- Dette bekrefter at tilstrømningen av innvandrere til Oslo er ute av kontroll og Oslo-skolen i en kritisk situasjon, sier byrådslederen til Aften.Overtagelse38 prosent av elevene i Oslo-skolen har et annet morsmål enn norsk dette skoleåret.- Jeg tror alle ser de negative konsekvensene av at deler av byen overtas av ikke etnisk norske. Integrering blir umulig, fordi det ikke er noe å integrere i, fortsetter Myhre.Han er ikke overrasket over den raske veksten på enkelte skoler.- Erfaringene, både når det gjelder boligområder og skoler, viser at det tar lang tid å nå 50 prosent. Men derfra øker det rask, fordi etnisk norske vil trekke seg unna, sier han.Nå krever Myhre at regjeringen tar ansvar og sørger for at Oslo får en innvandringspause. Han har ingen tro på å sette en grense ved 50 prosent minoritetselever på skolene.- Det er utenkelig i praksis. Dessuten er hele Oslo-skolen på vei mot 50 prosent om utviklingen fortsetter.Skolebyråd Torger Ødegaard (H) vil ikke kommentere utspillet fra sin byrådskollega, men er svært uenig i virkelighetsbeskrivelsen.- Jeg aksepterer ikke at en elev skal sees på som et problem. Vi har de elevene vi har og jeg har knallhøye ambisjoner på alles vegne, enten de heter Per eller Omar, sier skolebyråden til Aften.