Kritisk for Bergens Søndagsskolekrets

Bergens Søndagsskolekrets må si opp folk hvis ikke den økonomiske situasjonen endrer seg. Kretsen regner med bortimot en halv million i underskudd kommende år.

Kretsleder Ingvard Hageberg er svært bekymret for den økonomiske situasjonen. Bergens søndagsskolekrets har lenge slitt, og med mindre de greier å få flere faste givere må man si opp folk.

- Dette er noe som har arbeidet seg opp gjennom flere år. Inntekstnivået er på samme nivå som i 2000, mens utgiftene bare øker, opplyser han.

I høst måtte kretsen ta opp lån for å komme i havn med årets budsjett, og et innstikk i kretsbladet som ble sendt ut til nesten 2500 personer i slutten av september ga lite respons. Nå satser de på en ny aksjon der målet er å få 300 faste givere.

- Om vi får det, vil det gi forutsigbarhet. Det er uhyre viktig at vi får økt grunnlagsinntektene våre, sier han.

Den kritiske økonomien er spesiell for Bergen krets, etter det Hageberg kjenner til, og han mener at årsaken er at man har skjøvet problemene fremfor seg. Økonomien har lenge vært dårlig, men langtidssykemeldinger har holdt utgiftene nede.

- Dette året har vi hatt en reserve-kapital å tære på, men det har vi ikke neste år.

Hageberg forteller at der er mye å glede seg over i kretsen. De har et samkjørt mannskap som ønsker å gjøre en skikkelig innsats, og det er ny giv i søndagsskolearbeidet på kretsplan.

@Kreditering:Dagen