Kritiserer Trumps valg av rådgiver

Påtroppende president Donald Trumps valg av Stephen Bannon som sin nærmeste rådgiver, blir kritisert av en jødisk organisasjon og en aktivistgruppe som overvåker ekstremistmiljøer.

Trump utpekte søndag Stephen Bannon til sin nærmeste rådgiver. Bannon er redaktør for nettstedet Breitbart, ansett som en nav i det alternative høyremiljøet i USA.

– Dette er en trist dag, heter det i en uttalelse fra den jødiske organisasjonenAnti-Defamation League.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Breitbart er det fremste nettstedet for den alternative høyresiden, en løst sammensatt gruppe av hvite nasjonalister, skammelige antisemitter og rasister, sier ADL-leder Jonathan Greenblatt.

– Vi ber påtroppende president Trump om å utpeke og nominere amerikanere som forplikter seg overfor alle landets innbyggeres velferd og som kan være et eksempel på pluralismen og toleransen som har gjort vårt land stort, sier Greenblatt.

Southern Poverty Law Centre, en ideell organisasjon bestående av advokater som overvåker ekstremistgrupper, ber Trump gjøre om på utnevnelsen.

– Stephen Bannon var hovedkraften som gjorde at Breitbart ble en etnisk hvit nasjonalistisk propagandamølle. Trump bør oppheve utnevnelsen. I seierstalen sa Trump at han vil være en president for alle amerikanere. Bannon må gå, heter det i en uttalelse fra SPLC.