- Jeg har merket meg at lederen i Islamsk Råd selv er mot dødsstraff for homofile. Det viser at det går i riktig retning, sier Anniken Huitfeldt. Her er statsråden fotografert i Stortinget tidligere i år. Foto: Scanpix

Kritiserer Islamsk Råd

Det er uakseptabelt at ikke Islamsk Råd vil ta avstand fra dødsstraff for homofile, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

- Det er selvsagt helt uakseptabelt ikke å ta avstand fra dødsstraff for homofile. Å ta denne debatten nå er viktig, ikke minst av hensyn til unge homofile muslimer som sliter med sin egen identitet, sier Huitfeldt til Dagsavisen.

Stortingsrepresentant Thomas Breen (Ap) i justiskomiteen krever full stans av all statlig pengestøtte til Islamsk Råd.

- Det har vært nok av sjanser for Islamsk Råd til å gå inn i homofilidebatten. Nå er det på tide at staten står opp for noen verdier og fjerner all pengestøtte til organisasjonen fram til de tar avstand, sier Breen.

Islamsk Råd venter på svar fra det europeiske fatwarådet på hvilken holdning organisasjonen skal ha til dødsstraff for homofile. Fatwarådet behandler prinsipielle spørsmål for muslimer i Europa.

Rådet hadde sitt årlige møte for snart tre uker siden, men tok ikke opp spørsmålet om dødsstraff for homofile.

- Jeg har merket meg at lederen i Islamsk Råd selv er mot dødsstraff for homofile. Det viser at det går i riktig retning, sier Huitfeldt.

Leder Senaid Kobilica i Islamsk Råd var ikke tilgjengelig for kommentar overfor Dagsavisen torsdag. (©NTB)