De tre siste årene er det meldt om overtramp mot kristne i til sammen 130 land. Foto: AFP, Scanpix

Kristne og muslimer forfølges mest

Religiøs forfølgelse verden over øker i omfang. Spesielt ille er det i Egypt.

Vold og diskriminering på grunnlag av religiøs tilhørighet er på frammarsj verden over, sier amerikanske forskere. Kristne og muslimer er de mest forfulgte gruppene.

De tre siste årene er det meldt om overtramp mot kristne i til sammen 130 land. Muslimer er blitt plaget og trakassert i 117 land, heter det i rapporten som tankesmia Pew Research la fram tirsdag.
Overtrampene ble begått av så vel offentlige myndigheter som av private grupper eller personer. Offentlig trakassering av religiøse grupper eller enkeltmennesker var mest utbredt i Midtøsten og Nord-Afrika, heter det videre.

Forholdene i Egypt var spesielt ille, fram til Hosni Mubarak og hans regime ble fjernet fra makten tidligere i år, framholder Pew Research. Tankesmia peker på forbudet mot organisasjonen Det muslimske brorskap og angrep mot kristne.

Men Pew nevner også Iran, Saudi-Arabia, Usbekistan, Kina, Malaysia, Burma, Eritrea og Indonesia som eksempler på land der religiøse mennesker utsettes for forfølgelse. Serbia og Frankrike er de to europeiske landene der regjeringens restriksjoner på religionsutøvelse har økt.
NTB