Aktor i saken hvor et ektepar er dømt for vold mot sine barn, Asbjørn Onarheim, sier det er tredje saken han jobber med hvor foreldre i kristne menigheter er dømt for vold mot barna.

Kristne foreldre dømt for vold

Et ektepar lærte i menigheten at man skal slå barna med en tresleiv fordi «hånden skal man vise kjærlighet med». Nå er de dømt for vold.

Et ektepar er dømt i Gulating lagmannsrett for å ha mishandlet sine to barn, begge skal være aktiv i kristne miljøer på Vestlandet.

Aktor i saken, Asbjørn Onarheim, opplyser ovenforBergens Tidende at det er den tredje saken han behandler hvor foreldre som er med i kristne menigheter er blitt dømt for vold mot barna. Onarheim slår fast at enhver form for vold mot barn er straffbart, også ris på rumpen og klaps på kinnet.


- Bør ikke bruke hånden

Faren til de to barna har ved ett enkelt tilfelle benyttet en tresleiv til å gi ris på rumpen, han hevder å ha fått råd fra sine trosfeller å bruke sleiven i stedet for hånden. «Man skulle ikke slå med hånden, for den skulle man være god og vise kjærlighet med» skal han ha fått høre i menigheten.

IfølgeBergens Tidende skal en eldre kvinner i menigheten de tilhørte ha rådet dem til å benytte fysisk avstraffelse. Paret har også opplyst om at de hadde lest bøker der dette ble anbefalt.


Samfunnsstraff

Kvinnen er dømt for brudd på Straffelovens paragraf 219, for grovt eller gjentatt å ha truet og øvet vold mot sine barn, og er dømt til 60 timer samfunnsstraff.

Retten er mener det finnes bevis for at moren har utført vold på barna gjentatte ganger i en toårsperiode, men de er usikker på hvor mange ganger dette skal ha skjedd.


Faren dømmes for totalt fire legemsfornærmelser mot sine to barn, tre mot den ene og en mot den andre. Han fikk 30 dager betinget fengsel.

(Dagen)