Kristne drepes i Kongo

Urolighetene etter valget i Kongo rammer også de kristne menighetene.

Pinsevenner slaktes ned i Kongos skoger, skriver Korsets Seier i sin nettavis. Avisen besøker CELPAs administrasjon i Bukavu og har møtt en rekke pinsepastorer som forteller om de ubeskrivelige tilstandene menighetene nå lever under. De forteller om voldtekter, mishandling og drap. Flere eldstebrødre og menighetstjenere er drept i pinsemenigheten i Nindja i Kongo. Lokalet er brent ned til grunnen.

De vil ha tak i penger, men disse menneskene er allerede fattige. De har blitt plyndret og har mistet alt.

? Da de kom, greide vi å betale over 1.000 dollar for åtte personer som vi fikk reddet, men resten er fortsatt i skogen sammen med opprørerne. Vi vet ikke om de er drept.

Til tross grusomhetene fortsetter menigheten å samles i hemmelighet inne i skogene og vokser i antall, forteller pastoren.

? Vi trenger hjelp nå, sier den desperate pinsepastoren. KS opplyser at årets juleaksjon i regi av Pinsevennenes ytremisjon (PYM) går til ofrene i Kongo.

Kongo har vært preget av en spent stemning og trues av borgerkrig etter at opposisjonen nekter å godta valgresultatene etter det første valget på 50 år, melder Troens Bevis. Nylig ble et team fra Troens Bevis stoppet av soldater i Kongo, men fikk senere gjennomføre en møtekampanje blant flyktninger i byen Uvira.

Mz