BAKEVERK: Ekteparet Klein sier de to lesbiske kvinnene ofte har vært innom bakeriet og kjøpt bakevarer. Det var kun bryllupskaken bakeriet ikke kunne takke ja til å lage.

Kristent bakeri dømt for diskriminering mot homofile

Eierne av et bakeri i Oregon må ut med 1 million kroner i erstatning fordi de nektet å lage bryllupskake til lesbisk par.

Melissa og Aron Klein har flyttet bakeriet inn i sitt private hjem på grunn av trakassering i januar 2013, melder Christian News. Nå har de blitt ilagt en bot for tort og svie, men den har de ikke planer om å betale.

Overbevisning

– Vi drev bedriften vår så godt vi kunne etter vår kristne overbevisning, sier Melissa Klein til Christian News.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De straffer oss for at vi ikke støtter dette bryllupet. Jeg er helt sjokkert over denne dommen.

LES OGSÅ: Dømt for diskriminering etter homokake-nekt

Diskriminering basert på seksuell legning er ulovlig i staten Oregon, det er dette som er lagt som begrunnelse for boten.

Psykisk belastning

Kvinnene som ble nektet en bryllupskake har selv levert inn en liste av psykiske belastninger som de har erfart som et resultat av bakeriets oppførsel. Listen inkluderer bekymring, mindre søvn, ydmykelse og økning i vekt.

Ekteparet Klein sier valget om ikke å bake kaken kun hadde med deres kristne overbevisning å gjøre.

Homofile kunder

– Vi har jevnlig homofile kunder på besøk i bakeriet, det er klart de er velkommen, men det er en forskjell på å betjene homofile og aktivt være deltagende i et lesbisk bryllup.

Paret tror at det å være en del av en slik hendelse går i mot bibelverset som står i 1. Timoteus 5:22 «Vær ikke for snar til å legge hendene på noen, og bli ikke medskyldig i synder som andre gjør. Hold deg selv ren».

– Jeg beklaget veldig og forklarte begrunnelsen til kvinnene når de ba om bryllupskaken, sier Aron Klein til en TV-stasjon i Portland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konkurs

Ekteparet Klein er sikre på at de vil gå konkurs hvis de må betale boten på 1 million. De mener at de i likhet med de to kvinnene har lidd mye på grunn av hendelsen.

– Vi har opplevd innbrudd og trakassering fordi vi velger å leve ut vår kristne tro på arbeidsplassen, sier ekteparet.

Saksøkt

Det lesbiske paret som saksøkte bakeriet har blitt identifisert som Rachel Cryer og Laurel Bowman, og er tidligere venner av bakerne.

Oregon Bureau of Labor and Industries som skal kreve inn boten sier saken ikke lenger handler om en bryllupskake.

– Dette handler ikke om en kake eller et giftemål, det handler om en bedrift som nekter å betjene noen på grunn av deres seksuelle legning, skrev kommisjonen i sin begrunnelse.

Les også
Det bibelske syn på homoseksualitet
Les også
Trekker unge med tvil og annen tro
Les også
Dømt for diskriminering etter homokake-nekt
Les også
Homofili og ekteskapet
Les også
Samlivsstrid såvidt begyntHomoekteskap