Kristen England-profil avgjorde britisk drama

Daniel Sturrigde er kjent for å være åpen om sin kristne tro. Torsdag satte han inn 2-1 på overtid for et England som møtte nabo Wales i lagets andre gruppespillskamp.

«Alt gjør jeg gjennom Kristus.»

Torsdag preget nettopp dette sitatet, hentet fra Daniel Sturridge sin private Twitter-konto, forsiden av Dagens papirutgave.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

26-åringen er nemlig ikke bare kjent for å bøtte inn mål for klubblaget Liverpool FC, eller for ha vært en av de aller mest skadeforfulgte spillerne i Premier League (den engelske toppserien) de siste sesongene.

Han er også blant utøverne på den britiske fotballhalvøya som i størst grad har gått ut og vært åpen om sin kristne tro.

Avgjorde på overtid

Torsdag ettermiddag ble han belønnet igjen, denne gang mot Wales i det som skulle vise seg å bli en meget spennende naboduell.

Sturridge ble vraket fra startoppstillingen, men kom inn for Tottenham-spiss Harry Kane like etter pause. På det tidspunktet lå Wales allerede i føringen etter at lagets Real Madrid-stjerne, Gareth Bale, smalt ballen i mål på et frispark fra over 20 meters hold.

Jamie Vardy utlignet for England da det var spilt 56 minutter, før Sturridge altså tråklet seg gjennom et tett Wales-forsvar og lirket ballen i mål med en halvfrekk variant to minutter på overtid.

England topper nå Gruppe B med fire poeng foran Wales og Slovakia, som har tre poeng hver. Sist ligger Russland med ett poeng, som de sikret seg mot nettopp England i gruppespillets første kamp.