Kristelig Folkeparti kaster skjorta

Partiet ber medlemmene slutte å bruke 1.800 gule t-skjorter fordi det er usikkert om barn har laget dem.

- I går gav vi be­skjed til hele or­ga­ni­sa­sjo­nen om at t-skjor­te­ne ikke be­nyt­tes i valg­kam­pen, all den tid vi ikke har fått be­kref­tet eller av­kref­tet mis­tan­ken om barne­ar­beid, sier Mona Høv­set, kom­mu­ni­ka­sjons­sjef i KrF til Dagen.

Som en mar­ke­ring mot barne­ar­beid får hel­ler ikke med­lem­me­ne bruke gamle t-skjor­ter som er ut­delt av par­ti­et.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Barn i fab­rik­ken

- Folk må bruke egne klær, men vi har også ves­ter som er pro­du­sert i Kina og har bedre do­ku­men­ta­sjon på at det ver­ken har vært barne­ar­beid eller dår­li­ge ar­beids­for­hold. Det er al­ter­na­ti­vet. Ut­over det, blir det mind­re gult på stan­de­ne til KrF, sier Høv­set.

Tors­dag vil pro­gram­met «TV 2 hjel­per deg» sette søke­lys på par­ti­enes valg­kamp-t-skjor­ter.

TV 2 har fun­net to bil­der fra 1. juni på en Face­bo­ok-side med samme navn som fab­rik­ken i Bang­la­desh som KrF kjø­per klær fra, Flo­rid Lt, som viste barn på gul­vet.

På det ene bil­det siste de noe som lig­net en des­sert. På det andre satt unge gut­ter rundt en haug med klær.

KrF var ikke for­nøyd med en for­kla­ring om at bil­de­ne er fra en nytt­års­fei­ring, at barna var der sam­men med for­eld­re­ne sine, og ikke job­bet i fab­rik­ken. I Bang­la­desh fei­res nytt­år midt i april.

Det Nors­ke Ve­ri­tas skul­le denne uken fore­ta en in­spek­sjon av fab­rik­ken, men man­dag nek­tet fab­rik­ken å til­la­te dette.

KrF tar saken så al­vor­lig at de lar være å bruke t-skjor­te­ne, selv om det er usik­kert hva som har skjedd.

DAGEN

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Karl Johan og Karl-Johan støtter Karl Johan-stunt