Emil Andre Erstad blir trolig ny leder i KrFU, og tar nå til orde for at muslimer bør engasjere seg i partiet.

KrFU frir til muslimer

Påtroppende KrFU-leder Emil Andre Erstad vil ha muslimer inn i partiet.

Om Emil André Er­stad (22) blir ny KrFU-le­der, vil han bruke kref­te­ne på å få flere mus­li­mer til å ta verv i par­ti­et, skri­ver Dags­avi­sen.

Den 22-åri­ge hor­da­len­din­gen er inn­stilt som ny leder i KrFs ung­doms­or­ga­ni­sa­sjon. Om han blir valgt, er målet for den neste pe­rio­den klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi skal ikke bare være et parti for krist­ne, men også for mus­li­mer og andre som set­ter men­neske­verds­spørs­mål høyt, sier Emil André Er­stad til Dags­avi­sen.

I vår fjer­net KrF be­kjen­nel­ses­pa­ra­gra­fen som har fulgt par­ti­et i 80 år. Der­med må ikke til­lits­valg­te i KrF len­ger være krist­ne. Flere i par­ti­et var kri­tis­ke til å fjer­ne pa­ra­gra­fen, men Er­stad om­fav­ner mu­lig­he­te­ne og mener folk med en annen tros­bak­grunn vil bidra med nyt­ti­ge per­spek­ti­ver.

- Jeg vil jobbe for å få flere mus­li­mer inn i par­ti­et som med­lem­mer og til­lits­valg­te fordi par­ti­et tren­ger det. Mange mus­li­mer vil ha sam­men­fal­len­de in­ter­es­ser med oss om re­spek­ten for tros­liv, for å nevne én ting.

- Vi har vel­dig få fra denne grup­pen i dag. Det til tross for at vi tren­ger deres per­spek­ti­ver når vi skal ut­for­me og de­bat­te­re po­li­tikk i et mer fler­kul­tu­relt sam­funn. Det be­ho­vet vil bare bli stør­re i årene som kom­mer, sier Er­stad, som mener AUF er et for­bil­de.

- De har klart å en­ga­sje­re mange ung­dom­mer med inn­vand­rer­bak­grunn.

Val­get av ny KrFU-le­der skjer på ung­doms­par­ti­ets lands­møte i Asker 18. - 20. ok­to­ber. (©NTB)

Les også
Erstad ny leder i KrFU
Les også
Karl Johan og Karl-Johan støtter Karl Johan-stunt