KrFU: - Bjellands kritikk bommer

Bjarne Bjelland er på kollisjonskurs med kristendemokratisk ideologi i asylpolitikken, mener KrFU-leder Emil André Erstad.

Tors­dag skrev Dagen om KrF-er Bjar­ne Bjel­land, som opp­ford­rer parti­le­del­sen til å føre en stren­ge­re asyl­po­li­tikk. Blant annet kob­ler han retur av asyl­sø­ke­re med bi­stand.

Bjel­land hev­der at han har støt­te fra med­lem­mer og til­lits­valg­te i par­ti­et i Ro­ga­land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- På kol­li­sjons­kurs

KrFU-le­der Emil André Er­stad går til fron­tal­an­grep på Bjel­lands ut­spill.

- Jeg skjøn­ner ikke hva Bjel­land snak­ker om, og kjen­ner meg ikke igjen i vir­ke­lig­hets­be­skri­vel­sen, sier han til Dagen.

Er­stad mener at Bjel­land «er på kol­li­sjons­kurs med kris­ten­de­mo­kra­tisk ideo­lo­gi i asyl­po­li­tik­ken».

- I vår ideo­lo­gi er det so­li­da­ri­tet og neste­kjær­lig­het som skal prege po­li­tik­ken. I dag er det ikke noe pro­blem at vi har en for li­be­ral asyl­po­li­tikk, sier han.

Ikke for human

- Vi ser at det ut­øves alt for lite skjønn i asyl­sa­ker, som når de ser på inn­tek­ten til dem som søker om fa­mi­lie­etab­le­ring. Asyl­barn­po­li­tik­ken er hel­ler ikke for human, fort­set­ter Er­stad.

Han mener at Bjel­land skis­se­rer en lite so­li­da­risk po­li­tikk.

- Han lar men­nes­ker som flyk­ter fra krig og un­der­tryk­king i stik­ken. Dette vil aldri være en ak­tu­ell po­li­tikk for KrF. Vi er ikke det par­ti­et som bør ta kam­pen om en stren­ge­re inn­vand­rings­po­li­tikk. Vi bør ta kam­pen for dem som kom­mer fra fat­ti­ge land, sier KrFU-le­de­ren.

- Uenig med re­gje­rin­gen

Tors­dag pekte Bjel­land på sam­ar­beids­av­ta­len mel­lom Høyre, KrF, Venst­re og Frp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Der står det at man vil ar­bei­de for flere re­tur­av­ta­ler. Den for­mu­le­rin­gen går igjen i re­gje­rings­platt­for­men, sa han.

- Ja, vi har en av­ta­le i sam­ar­beids­av­ta­len, men det betyr ikke at vi er enig med Frp og Høyre i dette spørs­må­let, og det bør vi ikke være, un­der­stre­ker Er­stad.

Han tok saken opp i KrFs sen­tral­sty­re tors­dag for­mid­dag, men kan ikke kom­men­te­re hvor­dan det gikk.

DAGEN

Les også
Kobler asyl-retur med bistandStrengere asylpolitikk