VARAORDFØRER: Marita Moltu er varaordfører for KrF i Bergen. Nå har hun meldt seg ut av Kristelig Folkeparti.

KrFs varaordfører i Bergen melder seg ut av partiet

– Begrunnelsen for min avgjørelse handler i hovedsak om manglende tillit til partiet både lokalt og nasjonalt. Dette innebærer både partikultur og politiske veivalg, skriver Marita Moltu i en pressemelding.

Utmeldingen betyr også at KrF mister byrådspartiene flertallet i bystyret i Bergen.

Byrådet i Bergen består av Arbeiderpartiet, Venstre og KrF. De har inntil nå hatt et knapt flertall med 34 av 67 representanter i bystyret. Etter Moltus utmeldelse sitter de igjen med 33, som er én for lite til å danne flertall.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen fikk tak i Moltu til et videointevju i ettermiddag:

Se videointervjuet med Marita Moltu, varaordføreren i Bergen, som i dag meldte seg ut av Kristelig... Posted by Dagen on 5. mars 2018

– Krevende

Marita Moltu sier at det har vært en krevende arbeidssituasjon for henne de siste årene.

– Jeg innser nå at jeg vil ha en bedre forutsetning for å ivareta min rolle som folkevalgt utenfor partiet, sier hun.

Hun fortsetter som varaordfører i Bergen, som uavhengig representant i Bergen bystyre.

– Som folkevalgt har jeg et brennende engasjement for byen og for menneskene som bor her. Jeg ser nå fram til å få utført mye godt politisk arbeid i samarbeid med alle mine kollegaer i bystyret. Jeg har hatt gleden av å bli kjent med mange gode KrF-kollegaer og takker for samarbeid og fellesskap gjennom 18 år, sier Moltu.

Byrådskaos truer i Bergen etter at varaordfører Marita Moltu (KrF) har meldt seg ut av partiet sitt, skriver Vebjørn...Posted by Dagen on 5. mars 2018

– Trist

Nyvalgt leder i Bergen KrF, Per-Erik Gåskjenn. Foto: KrF

– Det er trist at det endte med en utmeldelse, sier Gåskjenn til Dagen.

I begrunnelsen for sin utmelding skriver Moltu at hun har manglende tillit til partiet, og det innebærer «både partikultur og politiske veivalg».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg kjenner ikke til hva det innebærer og ønsker ikke å kommentere det nå, sier Gåskjenn.

– Hvor dramatisk er utmeldelsen for KrF?

– Det vil vise seg. Det er en situasjon vi må håndtere. I utgangspunktet er det uheldig, men det er ikke sikkert det trenger å være veldig dramatisk. Det kan være ulike måter å løse det på.

Uteble fra partimøter

Det har den siste uken stormet rundt Marita Moltu. Hun har blant annet fått kritikk for å ikke delta på partimøter, og det er blitt antydet at hun og byråds- og partikollega Dag Inge Ulstein har et anstrengt forhold.

Torsdag ville hun ikke svare på hvilket parti hun stemte på under siste valg.

– Jeg ser ikke noe behov for å gå ut og kommentere det, svarte hun Dagens journalist. Og la til: – Nå ønsker jeg at denne saken skal roes helt ned. Det holder for meg.

Varaordfører i Bergen, Marita Moltu (KrF Kristelig Folkeparti), har over tid droppet å møte opp på ulike... Posted by Dagen on 27. februar 2018

Les også
KrF-varaordfører vil ikke si hvilket parti hun stemte på
Les også
Varaordfører får møte-kritikk av KrF-veteran