KrF vil ha ned antall aborter med minst en tredel

Trondheim: Par­ti­et ønsker en kom­bi­na­sjon av fore­byg­gen­de til­tak mot uøns­ke­de gra­vi­di­te­ter og øko­no­mis­ke støtte­ord­nin­ger.

Bedre sek­su­al­un­der­vis­ning, mer pre­ven­sjon og rau­se­re støtte­ord­nin­ger skal bidra til å få nedabort­tal­le­ne med en tre­del, iføl­geKris­te­lig Folke­par­ti.

I en ut­ta­lel­se fra lands­mø­tet viserKrF til atabort­tal­le­ne er spe­si­elt høye hos unge kvin­ner i al­ders­grup­pen 20-24 år. Der­for øns­ker par­ti­et en kom­bi­na­sjon av fore­byg­gen­de til­tak mot uøns­ke­de gra­vi­di­te­ter og øko­no­mis­ke støtte­ord­nin­ger når gra­vi­di­te­ten først er fak­tum. Da skal det være let­te­re for unge mødre å full­fø­re ek­sem­pel­vis et stu­di­um etter fød­se­len.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Claire overlevde en abort - det gjorde ikke tvillingen hennes

I 2011 ble det ut­ført 15.343abor­ter her i lan­det, iføl­geKrFs tall. Par­ti­et tar der­for til orde for «en na­sjo­nal dug­nad for å re­du­se­re abort­tal­le­ne» med mi­ni­mum en tre­del i løpet av ti år.

I til­legg til å ut­re­de hvil­ke til­tak som vil gi best ef­fekt, mener par­ti­et selv blant annet at bedre sek­su­al­un­der­vis­ning i sko­len, bedre til­gang på pre­ven­sjon og at sær­lig unge gut­ter «blir mer be­visst sitt an­svar» vil gi færre gra­vi­di­te­ter.