- KrF-verdiene vil treffe folk på nytt!

- Det er helt sikkert at KrFs verdier på nytt vil treffe noen understrømninger i den norske befolkningen slik som i glansperiodene på 70- og 90-tallet.

TRONDHEIM: Det sa partiveteran og tidligere statsministerKjell Magne Bondevik da han fikk tale tilKrF-landsmøtet fredag. Da partiet nådde toppnoteringene sist handlet det om vern om livet, familien og miljø.

- Vær sikker: Dette kommer til å skje igjen, forkynte Bondevik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han viste til et fenomen i tiden som er synlig både her i landet, men i sterkere grad andre steder i verden:

- Det som kommer til å forsterke en slik opptur er at det snakkes åpent om religion, tro og etikk i det offentlige rom enn det har vært gjort på mange årtier. Det er interessant.

- Det er stort sett bare sekulær-fundamentalistene i Norge som ikke har fått med seg dette. De som er livredde for enhver religiøs påvirkning i det offentlige rom, sa den tidligere partilederen, som gledet seg stort over å være tilstede på etKrF-landsmøte igjen.

Responsen han fikk fra salen tydet på at gleden var gjensidig.

Følg KrFs landsmøte direkte på nett-TV her på Dagen.no

Gå foran!

Kjell Magne Bondevik oppfordret sitt gamle parti til å gå foran, og gjerne i bresjen, for en tverrpolitisk religionspolitikk. Han understreket at mangfold og sann toleranse ikke betyr at vi skal gi avkall på Norges kristne og humanistiske kulturarv. Tvert imot.

- Min erfaring, etter å ha møtt mennesker med en annen religion, er at å være seg bevisst sitt eget ståsted gjør at man bedre møter andres tro og kultur med respekt.

Den tidligere regjeringssjefen garanterte at han ikke på noen måte ville blande seg inn i KrFs strategi i forhold til et framtidig regjeringssamarbeid. Likevel hadde han følgende råd til dagens partileder:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Sørg for å komme deg personlig inn i regjeringen før du får barnebarn.

DAGEN