KrFs ledelse, her ved leder Knut Arild Hareide, fastholder at partiet først til høsten vil avklare sitt standpunkt i hvem de ønsker å samarbeide med etter høstens valg.

KrF venter med Frp-avklaring

KrF vil foreløpig ikke slutte seg til Venstres nye strategi for borgerlig regjeringssamarbeid.

Ledelsen i KrF fastholder at prosessen skal gå sin gang til september og at partiet først da vil avklare sitt standpunkt.

Parlamentarisk nestleder Hans Olav Syversen ser ikke Venstres vedtak som overraskende, snarere en bekreftelse på en utvikling som har vært over de siste månedene.

- Men nå er det vedtatt med solid flertall på Venstres landsmøte. Venstre har dermed en annen kurs enn under forrige partileder, Lars Sponheim. Det spennende blir jo hvordan Fremskrittspartiet vil møte dette på sitt landsmøte som holdes til helgen, sier Syversen til NTB.


Ønsker reprise av Bondevik-regjering

Venstre vil primært ha en reprise av Bondevik-II-regjeringen, som besto av Høyre, Venstre og KrF. Men til forskjell fra opptakten til valget i 2009, da Sponheim resolutt stengte døren for Frp, åpner Venstre for samtaler om regjeringssamarbeid i en eller annen form.


- Jeg personlig har et standpunkt som ligner på Venstres. Jeg mener at et ikke-sosialistisk flertall må gi regjeringsskifte. Men det er viktig å få lagt til at partiet formelt ikke har bestemt seg. Det er fortsatt diskusjon internt hos oss om disse spørsmålene, sier Syversen.

(NTB)